Ketojenik Diyet Nedir?

Hastalıkların etkilerini azaltan ketojenik diyet, hücrelerin yenilenmesine destek olur. 1920’lerde epilepsi hastalarının tedavisine yardımcı olması için geliştirilen bu beslenme modeli, diyabet ve obezite gibi metabolik rahatsızlıkların olumsuz yanlarını en aza indirir. Vücut geliştiriciler ve sporcular tarafından uygulanır. Ketojenik diyet sayesinde kendini daha dinç ve sağlıklı hissedebilirsin.
Vücudun Enerjisini Yükselten Ketojenik Diyet Nedir?
Keto diyet olarak adlandırılan bu beslenme modeli, yağ metabolizmasının keton cisimcikleri tarafından isimlendirilir. Yüksek yağlı, orta proteinli ve düşük karbonhidratlı özel bir diyet çeşididir. Günlük alınan enerjinin %60’nın yağ kaynaklarından sağlandığını vurgular. Ketojenik diyet nedir, sorusuna, gıda yoluyla alınan ve vücudunda bulunan yağları kullanıp metabolik durumunu değiştirmesi yanıt olarak verilebilir. Vücuda şekerin girmediği bu diyette, insülin seviyesi düşüp yağ yakımı hızlanır. Buna bağlı olarak, kilo kaybı da artar. Bu beslenme şeklinin evreleri keton üretme ve yak yakmadan meydana gelir. Keton cisimleri, vücudun az kalori tükettiği zaman kullandığı enerji kaynaklarıdır. Standart, döngüsel, hedefli ve yüksek proteinli çeşitleri arasından uygun olanı seçerek başlayabilirsin. Kontrollü bir şekilde uygulanması gereken bu beslenme modeli ile enerjini yağ yakarak kazanabilirsin!
Kendini İyi Hissetmeni Sağlayan Beslenme Modelinin Faydaları
Hücrelerin savunma mekanizmasını bozan karbonhidrat ve şeker alımını ortadan kaldıran bir beslenme türüdür. Ketojenik diyetin faydaları arasında ilk sırada, kan şekeri ve insülin seviyesini dengeleyerek açlık hissini azaltması yer alır. Bu durum, kendini yorgun ve halsiz hissetmeni engeller. Kilo verme sürecini hızlandırarak kalori alımını düşürür. Ketojenik diyete alıştıktan sonra derin ve düzenli bir uyku sürecine geçilir. Kalp ve karaciğer sağlığını destekleyerek bazı hastalıkların oluşma ihtimalini minimuma indirir. Dış görünümünü iyileştirmeye hazır mısın? Sivilce ve akne gibi oluşumunu engelleyerek pürüzsüz bir cilt yaratır. Odaklanma sorunu yaşadığını düşünüyorsan ketojenik diyet tam sana göre! Beyin ihtiyaç duyduğu enerjiyi keton ve glikozdan aldığı için bu beslenme modeli ile zihinsel performansı artar. Stres ve endişe gibi durumların yarattığı sorunları azaltarak sağlıklı bir ruh haline kavuşmana destek olur.
Ketojenik Diyetin İçerdiği Yiyecekler ve Yapılışı
Ketojenik beslenme, belirli oranlarda alınan yağ, protein ve karbonhidrat içerikli gıdalar ile gerçekleştirilir. Tercih edilen gıdalar arasında sağlıklı yağlar, patates ve havuç gibi toprak üstünde yetişen sebze ve meyveler, kırmızı ve beyaz etin olduğu yemekler, kuruyemiş ve tohum yer alır. Yağlı besin tüketmekten korkmamanı vurgulayan ketojenik diyet, proteini dengeli almanı söyler. Bu beslenme türünde yaş, kilo ve sağlık durumu gibi faktörler belirleyici bir rol oynar. 3 günlük bir ketojenik diyetin planlaması;
- 1. Gün: Yumurta ve söğüş salata ile başlar. Zeytinyağlı ve peynirli tavuk salatası ile öğlen yemeği yenir. Tereyağında pişmiş somon balığı ve brokoli ile gün bitirilir.
- 2. Gün: Sebze ve peynirli omlet ile domates tüketilir. Zeytinyağlı avokado salatası ile öğlen yemeği tamamlanır. Hindistan cevizi yağıyla pişirilen bir deniz mahsulünün yanına yumurta ve ıspanak destekleyici olup akşam yemeği yenir.
- 3. Gün: Sebzeli omlet ve pastırma türü bir kahvaltıdan sonra kırmızı et ve peynir tabağı ile öğlen yemeği bitirilir. Köfte ve haşlanmış bir sebze ile yemek süreci tamamlanır.
Bu beslenme şeklinin içeriği, zamanlaması ve miktarı önemlidir. Programa uyduğun zaman hayalini kurduğun görünüme ve metabolizmaya kavuşabilirsin. Sen de, ketojenik diyet yapmak istiyor ama nereden başlayacağını bilmiyorsan Juico seninle! Juico beslenme paketleri arasından damak tadına uygun olanı tercih edebilir ve besleyici içeriklerin tadını çıkarabilirsin!